Hlavní obsah

Nadace Romana Šebrleho pozvala Kratochvílovou na OH

NYMBURK

Už dlouho se chtěl desetibojař Roman Šebrle angažovat v charitě, až založil vlastní nadační fond. Chce pomáhat mimo jiné olympionikům, kteří proslavili svou zemi, ale po ukončení sportovní kariéry žijí v nouzi či nemají prostředky na to, aby žili plnohodnotný život.

Článek

I díky Nadačnímu fondu Romana Šebrleho se nakonec podívá na olympijské hry světová rekordmanka v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová, která by jinak z platu trenérky v USK Praha neměla šanci do Pekingu odjet. Určitou částkou na cestu bývalé atletky, která v sobotu oslavila 25. výročí svého rekordního běhu, přispěl také Český olympijský výbor.

"Fond se bude starat o to, od čeho dávají politici ruce pryč. Je hezké se fotit s úspěšnými sportovci, ale tím to pro ně končí," řekl ve středu ČTK Šebrle. "Když jsou sportovci starší, hodně se na ně zapomíná. Nadační fond je bude podporovat. A projekty budou cílené na seniory, olympioniky, medailisty a sportovce, kteří se zasloužili o propagaci země," prohlásil.

Fond byl založen 25. června letošního roku a podporují ho mimo jiné bývalý hokejista Petr Bříza a olympijský vítěz v desetiboji z Barcelony Robert Změlík. Předsedou správní rady je Vlastimil Roun, který už deset let spolupracuje s Nadací Terezy Maxové.

Reklama