Hlavní obsah

Analýza B vzorků z OH potvrdila doping pětice sportovců

HAMBURK

Analýza B vzorků potvrdila, že německý cyklista Stefan Schumacher a Ital Davide Rebellin na olympiádě v Pekingu dopovali. Pozitivní test na krevní doping CERA byl potvrzen také u vítěze pekingského závodu na 1500 metrů atleta Rašída Ramzího z Bahrajnu, řecké chodkyně Athanasie Tsumelekaové a chorvatské osmistovkařky Vanji Perišičové.

Článek

Německému jezdci Schumacherovi nyní hrozí doživotní distanc, protože jde již o druhé dopingové provinění. Sedmadvacetiletý cyklista už dostal dvouletý trest za krevní doping, který byl odhalen při zpětných testech vzorků z loňské Tour de France. U ostatních hříšníků jde o první provinění a hrozí jim tak dvouleté tresty.

Podle německého listu Frankfurter Allgemeine Zeitung se Schumacher, Rebellin, Ramzí, Tsumelekaová i Perišičová chystají odvolat k mezinárodní arbitráži CAS. Jejich právníci už navíc společně projednávali strategii pro odvolací proces.

Ramzí navíc pravděpodobně přijde o zlato a odebrání medaile hrozí i Rebellinovi, který v Pekingu získal stříbro v silničním závodě.

Reklama

Související témata: