Hlavní obsah

Šéf organizátorů fotbalového MS 2010 chce pro Afriku i olympiádu

NEW YORK

Šéf organizačního výboru mistrovství světa ve fotbale 2010 Danny Jordaan se domnívá, že úspěšně zvládnutý šampionát může přinést Africe i olympijské hry. Ty by se mohly poprvé na tomto kontinentu konat nejdříve v roce 2020, předchozí ročníky už své pořadatele mají.

Článek

Jordaana povzbudila nedávná volba hostitele her pro rok 2016, kdy dostalo přednost Rio de Janeiro. "MOV rozhodl udělit poprvé hry Jižní Americe a nyní určitě musí přemýšlet i o Africe," připomněl fakt, že černý kontinent zůstává posledním, který ještě největší sportovní akci nezískal.

Po schůzce s generálním sekretářem OSN Pan Ki-munem označil Jordaan za možná dějiště olympiády jihoafrické Kapské město, Johannesburg, Durban či některé egyptské město. Této vizi by měl napomoci také kongres MOV, který bude hostit za dva roky Durban.

"V minulosti se argumentovalo obavami z velké finanční ztráty při (fotbalovém) mistrovství světa na africkém kontinentu. Díky televizi je ale tento podnik bez hranic a investice se vám vrátí, ať jste v New Yorku, Miami nebo Londýně. Pokud zamítneme tento argument pro MS, musíme ho zamítnout i pro olympiádu," vysvětlil Jordaan.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články