Hlavní obsah

OBRAZEM: Čeští sportovci se oblékli do "olympijského"

PRAHA

Deset českých olympioniků se v úterý představilo v pražské pasáži Černá růže v roli manekýnů, aby na přehlídkovém molu ukázali kolekci sportovního oblečení pro hry v Aténách. Dresy, trička, tepláky, šusťákové soupravy i kraťasy, předváděli mimojiné desetibojař Šebrle, trojskokanka Kašpárková, diskařka Pospíšilová-Cechlová, nebo triatlonista Ospalý.

Článek

Oblečení pro Atény dodržuje všechny módní trendy. Letošní reprezentační kolekce firmy Adidas zahrnuje nejen soutěžní dresy pro atlety, triatlonisty a plážové volejbalisty, ale i tréninkové vybavení a v různých odstínech modré oblečení pro volný čas pro celou českou výpravu.

Oblečení je dokonce uzpůsobeno klimatickým podmínkám v Aténách, aby se i v řeckém parnu sportovci cítili svěže. Speciální úprava látky má omezit pocení a udržet optimální teplotu těla, což se bude v prostředí, kde se bude teplota blížit čtyřiceti stupňům, náramně hodit.

Při slavnostním zahájení a zakončení olympijských her v Aténách bude mít česká výprava na sobě oblečení "v barvách léta" a na hlavách klobouky ze speciálního materiálu - trávy. Obleky pro slavnostní ceremoniály jsou od prostějovské firmy Profashion.

Sportovní oblečení pro LOH 2004 v Aténách předvedla i diskařka Věra Pospíšilová-Cechlová  (Foto: ČTK/Marta Myšková)

Modely českých sportovců na olympijské závody v Aténách 2004 (Foto: ČTK/Marta Myšková)

Překážkář Jiří Mužík předvádí sportovní oblečení české výpravy pro LOH  2004 v Aténách (Foto: ČTK/Marta Myšková)

Olympijské oblečení předvádějí (zleva nahoře) Adam Ptáček, Jaroslav Bába, Věra Pospíšilová, Šárka Kašpárková, Roman Šebrle, Lenka Radová a Svatoslav Ton, (dole zleva) Martin Krňávek, Filip Ospalý a Jiří Mužík (Foto: ČTK/Marta Myšková)

Kolekce oblečení pro českou výpravu na letní olympijské hry v Aténách 2004 (Foto: ČTK/Michal Kamaryt)

Reklama