Hlavní obsah

Aténská sportoviště jsou až do pátku uzavřena

Martin KézrSport.czPrávo

Do Atén se začínají sjíždět účastníci letních olympijských her, jenže všechna sportoviště jsou zatím neprodyšně uzavřena. Organizátoři chtějí zpřístupnit sportovní areály až v pátek 30. července, kdy se v Aténách oficiálně rozběhne olympijské dění. Do té doby nehodlají absolutně nikoho dovnitř pustit, a během těch pár dnů vše ještě dodělávat.

Článek

Šéf české olympijské mise František Dvořák prozradil, že sídlo výpravy v olympijské vesnici už zdobí státní vlajka i nápis Czech Olympic Team. "Obstarali jsme pro naše vozy parkovací karty, zprovoznili všechny telefony a čekáme, až přivezou nábytek, abychom mohli začít zařizovat místnosti," říká Dvořák. Sportovci se ale mohou začít stěhovat do olympijské vesnice také až zítra.

"Zatím jsme tu jen funkcionáři asi z dvaceti zemí a občas ještě něco nefunguje, život ve vesnici se prostě teprve rozbíhá. V naší lokalitě jsme osiřelí, vedlejší budovy jsou zatím prázdné, ale vyvěšením vlajky jsme se zviditelnili. Na sportovce tu čeká nejpohodlnější ubytování v historii, mohou se těšit na prostorné, klimatizované pokoje s veškerým vybavením," dodává Dvořák a už před desátou hodinou potvrzuje varování o horku v metropoli: "Právě teď je venku osmatřicet stupňů a to máme vlastně ráno. Přes poledne teploměr šplhá přes čtyřicítku."

DO  STARTU  OH  ZBÝVÁ15 DNÍ

Na klimatické podmínky v Řecku si ze 139 českých olympioniků už zvykají na ostrově Syros akvabely Bernardová s Bursovou, během víkendu dorazí i první skupina vodních slalomářů. Už v pátek přiletí z Prahy trenér Pultera, o den později ho budou následovat deblkanoisté Jiras s Máderem a obě kajakářky Pavelková i Hilgertová.

Nepojedou ale do vesnice a ubytují se v azylovém domě, který ČOV pronajala v areálu Helleniko hned u umělého aténského kanálu. "Zajeli jsme tam ve středu na kontrolu a vše vypadá připraveně, nikdo už tam nic nedodělával a na poli vyrostl báječný areál," líčí Dvořák.

Reklama

Související témata: