Hlavní obsah

Deblkanoisté jsou soupeři i kamarádi

PRAHA

Dvě lodě na stupních vítězů může mít český vodní slalom v olympijském závodě deblkanoí. Marek Jiras s Tomášem Máderem obhajují bronz ze Sydney, lepší výsledky v sezóně ale mají Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem. Oba páry se znají takřka dokonale. Dobře si uvědomují, že spolu se slovenskými bratry Hochschornerovými patří do nejužšího okruhu favoritů.

Foto: ČTK/Tibor Alföldi

Deblkanoisté Jaroslav Volf (vpravo) a Ondřej Štěpánek

Článek

Na závodech se pravidelně potkávají už od juniorských kategorií, boj o olympijské medaile si vyzkoušeli už před čtyřmi lety v Sydney. Zatímco ,Šneci‘, jak jsou Jiras s Máderem přezdíváni, z Austrálie cenný kov dovezli, ,Volfíci‘ se museli spokojit s pátým místem. Letos si souboj zopakují.

"Kluci jsou našimi soupeři a horkými adepty na medaili. Pořád ale zůstávají našimi kamarády, přece si nebudeme škodit," říká čtyřiadvacetiletý Volf. O dva měsíce mladší Štěpánek, který sedí v lodi za ním, mu přitakává. "V Sydney nás porazili, ale to přeci neznamená, že se s nimi nebudeme bavit. Vztahy v našem sportu jsou všeobecně dobré," pochvaluje si.

Ani obhájci olympijského bronzu na tuzemské rivaly nenasazují. "Na vodě jim nic nedarujeme, ale na břehu spolu docela vycházíme. Volf se Štěpánkem letos jezdí lépe, zlatem na Evropě jim hodně narostla sebedůvěra, ale pozor, my letos všechno jezdili z tréninku," nedělá si Jiras hlavu z nevýrazných výkonů.

"Já bych však netvrdil, že nám to v této sezóně nešlo. Nezajeli jsme sice na ME ani pohárový závod na olympijské trati, ale české nominační závody jsme vyhráli a rozhodující bude, kdo dopadne lépe v Aténách," namítá Máder a má jasno, jak by české soupeření na OH mělo dopadnout: "Medaile pro obě lodě a pro nás tu cennější."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články