Hlavní obsah

Olympiáda netáhne, prodala se jen necelá polovina lístků

ATÉNY

Deset dnů před začátkem olympijských her v Aténách je stále k dispozici mnoho vstupenek. Pořadatelé totiž dosud prodali necelou polovinu z 5,2 miliónu lístků. Po vstupenkách na zahajovací a závěrečný ceremoniál a finálové soutěže se zaprášilo, ale milióny dalších zůstávají ladem.

Článek

"Celkem jsme prodali 2 205 273 lístků, méně, než jsme předpokládali," prohlásil podle agentury DPA mluvčí Michael Zaharatos s tím, že pár dní před zažehnutím olympijského ohně tak získali 'jen' 157 miliónů eur.

Organizátoři počítali, že před startem olympiády prodají alespoň 64 procent dostupných lístků v celkové hodnotě 183 miliónů eur. V posledních dnech sice prodeje rostou, například v pondělí změnilo majitele rekordních 38 tisíc vstupenek, přesto nejspíš nebudou očekávání naplněna.

Přitom pořadatelé doufali, že Atény budou pro návštěvníky lákavější než Sydney, a to hlavně kvůli památkám a geografické poloze.

Na menším zájmu se mohly podepsat rostoucí obavy o bezpečnost a zprávy o zdržení olympijských příprav. Navíc ani samotní Řekové nejeví o Hry velký zájem, pouze sedm procent z nich si v červenci koupilo některou ze vstupenek.

Reklama

Související témata: