Hlavní obsah

Komrskovou tentokrát na olympiádu doprovodí maminka

ZLÍN

První českou reprezentantkou, která se natrvalo zabydlí v olympijské vesnici v Aténách, bude Jana Komrsková. Jediná česká zástupkyně v soutěžích ve sportovní gymnastice odletěla v úterý před polednem do Atén, a to v doprovodu své matky Zdeny, jež bude současně působit v roli trenérky. V Sydney 2000 doprovázel Komrskovou v trenérské roli otec.

Foto: www.gymstarz.net

Jana Komrsková

Článek

"Tatínek zůstává doma a veškerá odpovědnost za závěr mé přípravy leží na mamince. Před Sydney se losovalo, kdo se mnou poletí. Nyní si rodiče role vyměnili," řekla s úsměvem gymnastka ČTK. Na otázku, kdo je z jejího pohledu lepším trenérem, zvolila odpověď hodnou zkušené političky: "Bez komentáře. Na tuto otázku neodpovím."

Poslední přípravu před odletem na olympijské hry podstoupila Komrsková v Trnavě. Dvanáct dnů tam strávila společně se slovenskou gymnastkou Zuzanou Sekerovou. "S touto přípravou jsem spokojena, neboť jedna motivovala druhou. Domnívám se, že oběma těchto společných dvanáct dnů prospělo," řekla Komrsková.

Formu zbrzdilo zranění

Nad Komrskovou se před olympijským závodem vznáší výkonnostní otazník, neboť kvůli zranění celých deset měsíců nezávodila. Po problémech s loktem si začátkem loňského listopadu při exhibičním vystoupení zlomila zánártní kost. Návdavkem po doléčení vleklého zranění začala gymnastku pronásledovat virová onemocnění. Svou účast v Aténách potvrdila Komrsková až 10. července při kontrolním závodě v Brně.

"Cítím, že jsme na tom výkonnostně stejně jako loni před mistrovstvím světa. Mám vyrovnané sestavy na všech čtyřech nářadích. Rozhodně nemohu říci, že bych v některé byla lepší a v jiné horší. Mám dostatek závodních zkušeností, abych výpadek v závodech dohnala," tvrdila Komrsková před odletem do Atén.

Zábava až po závodech

Svá tajná přání na umístění shrnula čtvrtá závodnice z přeskoku na mistrovství světa 2001 v Gentu do dvou vět. "Chtěla bych se dostat mezi čtyřiadvacet nejlepších ve víceboji. A kdyby se mi podařilo vybojovat finále v přeskoku, tak bych dosáhla super výsledku," řekla.

Svůj volný čas v Aténách před zahájením soutěží bude česká gymnastická jednička věnovat pouze tréninkům. "Na nic jiného nebude čas a také se nechci ničím rozptylovat. Volný čas bych si chtěla užít až po skončení gymnastických soutěží," nastínila svůj program na nejbližší dny Komrsková.

Reklama