Hlavní obsah

Ronaldo chce na olympiádu, i když se to klubu nelíbí

MANCHESTER

Fotbalový talent Cristiano Ronaldo chce reprezentovat Portugalsko na olympiádě navzdory velkým výhradám svého anglického zaměstnavatele Manchesteru United. Člen stříbrného týmu na domácím evropském šampionátu oponuje i bossovi 'Reds' Alexi Fergusonovi. "Olympiádu si nemohu nechat ujít, vždyť je jen jednou za život," trvá na svém Ronaldo.

Článek

Trenér by byl nejradši, kdyby měl mladého útočníka k dispozici v přípravě i v úvodu sezóny. "Chápu Fergusonovy obavy, protože musí myslet na to, co je nejlepší pro klub. Je přirozené, že je z mé nominace nešťastný, z mého pohledu to ale nemůže být lepší," dodal devatenáctiletý hráč.

Ferguson se již dříve podivil, že má Ronaldo po Euru vůbec zájem startovat na olympijském turnaji. Podle zkušeného kouče může velké zatížení poškodit celou kariéru mladého Portugalce. "Je mu jenom devatenáct a dovedu si představit, pod jakým je tlakem. Nebojím se toho, jak moc nám bude chybět, ale hlavně o jeho budoucí kariéru," řekl Ferguson.

Portugalsko se ve skupině utká s Kostarikou, Marokem a Irákem. Pokud se týmu bude dařit, Ronaldo určitě zmešká začátek sezony v anglické lize.

Proti účasti svých hráčů na olympijských hrách se bouří i Barcelona. Funkcionářům se nelíbí především nominace Argentince Javiera Savioly. Útočníka už katalánský velkoklub uvolnil na americký šampionát Copa America, kde si hráč poranil stehno. Účast v olympijském týmu by znamenala, že by se Saviola s Barcelonou takřka vůbec nepřipravoval na novou sezónu.

Reklama

Související témata: