Hlavní obsah

Bobrovský: Holky už dokáží hrát s každým

PRAHA

Ověnčeny stříbrem z loňského evropského šampionátu se připravují na nadcházející olympijské hry české basketbalistky. Reprezentační trenér Jan Bobrovský ví, že v Aténách čeká jeho svěřenkyně mnohem ostřejší konkurence. "Postup do čtvrtfinále by mne opravdu uspokojil, další už by bylo něco krásného navíc," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO

Trenér Jan Bobrovský.

Článek

Mohou basketbalistky navázat na stříbro z loňského ME? To nelze srovnávat, Evropa je úplně jiná než svět, v Aténách nás čeká daleko ostřejší konkurence. Ale solidní příprava prokázala, že holky dokáží hrát a uspět proti každému, včetně skvělých Australanek nebo Číňanek. Snad jen Američanky jsou jinde, i když při optimálním výkonu lze trápit i je. Nejsem ale přehnaný optimista, čtvrtfinále pro nás bude úspěchem.

Kudy podle vás vede cesta mezi osm nejlepších? Odrazovým můstkem se mi zdá první utkání se Španělskem, ale všechny výsledky budou důležité. V konečné tabulce skupiny prostě musíme nechat alespoň dva celky pod sebou. Postup do čtvrtfinále by mne opravdu uspokojil, další už by bylo něco krásného navíc. Musíme hrát dobře a k tomu ještě mít štěstí.

V čem vidíte největší sílu družstva? Myslím, že hráčky jsou kamarádky a dokáží spolu za každé situace vyjít, což se pozitivně projevuje i na hřišti. Basketem se baví a právě úspěch na ME jim pomohl k sebedůvěře, získaly větší jistotu a za rok jsou i sehranější.

Jak se srovnáte s tím, že se jednou hraje pozdě večer a příště zase brzy ráno? Nebude jednoduché sladit rozházený denní režim, protože někdy holky půjdou do postelí až dlouho po půlnoci a jindy zase musí vstávat v šest, ale i s tím bude nutné se vyrovnat.

Je těžké zvládnout dlouhé týdny přípravy mezi tolika ženami? Mám další dvě holky doma, jsem zvyklý. Do party hráčkám nezasahuji.

Reklama