Hlavní obsah

Korbela může nabudit čtyřhra

PRAHA

V pondělí večer odletěli do Atén všichni čtyři čeští stolní tenisté. Zkušený Petr Korbel "vede" trio olympijských nováčků - partnera pro čtyřhru Richarda Výborného, Renatu Štrbíkovou a Alenu Vachovcovou. "Určitě je výhodné, že vím, co mě čeká, a znám lidi, kteří se o nás budou starat. Můžu nováčkům zjednodušit první olympiádu," tvrdil cestou na letiště Korbel.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští stolní tenisté pro olympiádu v Aténách: Alena Vachovcová, Renata Štrbíková, Richard Výborný a Petr Korbel

Článek

Korbel jako nasazený nastoupí na své čtvrté olympiádě ve dvouhře až od 3. kola, jež má začít 17. srpna. Vyhne se tak bojům v základních skupinách, ale zase mu mohou scházet podobné zápasy na rozehrání. "Naštěstí začínáme s Richardem už 14. srpna čtyřhru, takže v singlu to nebude jako vhození do neznámé vody. Můžu si osahat atmosféru, nasát zápasové napětí. Do dvouhry půjdu víc nabuzený, zvyklý na halu, stoly i míčky."

S Výborným už si na sebe zvykli

Čtyřhře se s třiatřicetiletým kolegou Richardem Výborným věnovali na soustředění v Německu. "Vlastně jsme spolu dosud odehráli jen dva turnaje, takže jsme si na sebe potřebovali zvyknout. Teď už se mnohem lépe pohybujeme, zlepšili jsme pokrytí prostoru kolem stolu," vysvětloval Výborný, pro nějž byla příprava s Korbelem dost náročná.

"Já jsem si na to zvykl za jedenáct let v německé bundeslize. Tam je takový dril součástí předzápasového tréninku," pokrčil rameny Korbel, který musel na konci německého soustředění vynechat cvičný turnaj, aby nechal odpočinout namožený zádový sval.

Řekové budou fandit Kreangovi

Dá se očekávat, že v hale bude bouřlivé prostředí? "Myslím, že ano, protože Řekové mají želízko v ohni - Kreangu. Budou na něj vyvíjet veliký tlak, hnát ho za medailí. On je takový, že buď mu to dodá křídla, nebo ho to srazí," ví Korbel.

Tuší, že úspěch v olympijském turnaji bude viset hodně vysoko: "Porazil jsem už všechny možné soupeře, ale klidně se může stát, že i přes výborný výkon prohraju, protože ten druhý bude ještě lepší. Budu proto spokojen, když prodám to, co jsem obětoval přípravě."

Korbel se těší na pokec s kamarády

Mají stolní tenisté před startem turnaje v plánu nějakou speciální přípravu přímo v Aténách? "Možná se domluvíme s někým na společném tréninku. Víme, že Poláci nebo Dánové přijedou dřív, i Bělorus Samsonov nebo Chorvat Primorac měli zájem. Já ale nerad nechávám ostatní nahlížet mi do karet, takže stejně všechno nepředvedu," usmál se Korbel, který už se těší na setkání s dalšími sportovci.

"Mimo olympiádu se moc nevidíme. Rád si zase popovídám s Honzou Železným, střelci Bečvářem a Tenkem nebo tenistou Jirkou Novákem," připomněl svého "krajana" z Prostějova.

Reklama