Hlavní obsah

Hatla dojel bez cylindru, zatím je dvanáctý

ATÉNY

Těžko se Jaroslav Hatla soustředil na první disciplínu olympijské jezdecké všestrannosti. Českému závodníkovi totiž odfoukl poryv silného větru při drezuře z hlavy cylindr. Hatla pokračoval v jízdě a s koněm Kyrenejennalla's Boy jsou zatím na dvanáctém místě. Druhá část soutěžících absolvuje v areálu Markopulo drezuru v pondělí.

Článek

S číslem třináct vyrazil Hatla ke své olympijské premiéře a drezuru zvládl bez výrazných chyb. "Jsem na ně velmi hrdý a spokojený," řekl ČTK vlastník koně Marek Šebesťák. "Můžeme být spokojeni. Naše nejsilnější disciplíny teprve přijdou," dodal Hatla a odhadl, že by po odjetí zbytku pole mohl figurovat do čtyřiceti z 75 startujících. "Spokojen bych byl do třiceti."

Uprostřed jízdy Hatlu potkala smůla. Vítr mu z hlavy odfoukl cylindr, nezbytnou část výstroje při disciplíně. "To se mi ještě nikdy nestalo. Je to škoda, protože se dalo víc zabodovat," posteskl si Hatla. Prý už když přijel na opracoviště, začal tušit, že je zle. "Klobouk mi normálně sedí, ale v tom větru nedržel. Snažili jsem se to vycpávat. Bylo to nervózní a pak nebyl čas koně dobře připravit," řekl Hatla.

Při drezuře se pak kvůli ztracenému cylindru obtížněji koncentroval na provedení. Neměl úplně čisté dva přeskoky, mohl mít výraznější klusy i přechody. "Ale na druhou stranu tam nebyla ani jedna hrubá chyba. Kůň byl perfektní," řekl Hatla. I jezdec se musí při drezuře prezentovat. "Mohl se víc usmívat a tvářit se nádherně, ale bez čepice mu to tak nešlo," uvedl Šebesťák.

Po skončení svého vystoupení musel kůň přezdívaný Berry na dopingovou kontrolu. "Asi proto, že byl v naprostém klidu," řekl Šebesťák. "Všechno bylo v naprostém pořádku," ujistil Hatla.  Už měl i možnost prohlédnout si trať úterního krosu, který je nejobtížnější disciplínou všestrannosti. "Hodně důležitý bude čas," tipoval Hatla s tím, že trať je velmi náročná.

Reklama