Hlavní obsah

České čtyřhry stolních tenistů na olympiádě dohrály

Ruská destrukce ukončila cestu stolních tenistů Petra Korbela a Richarda Výborného v olympijské čtyřhře. Český pár v Aténách prohrál s vicemistry Evropy Mazurovem a Smirnovem ve 2. kole 1:4 na sety. Na turnaji skončil i ženský pár Renáta Štrbíková, Alena Vachovcová, který nestačil ve 3. kole na Chorvatky Borošovou a Vaidovou 1:4 na sety.

Článek

Korbel s Výborným udělali v taktické bitvě více chyb, hodně míčů z jejich pálek skončilo mimo stůl. "Měli nás přečtené. Hráli hodně pestře a kolem síťky byli lepší," řekl Korbel po utkání. "Hráli dost destruktivní hru, dobře to drželi nad stolem a do výměn nás nepouštěli," dodal Výborný.

V české dvojici se Korbel snaží výměnu rozehrát, soupeře zaskočit, aby mohl Výborný přitlačit. "Měl bych hru vytvářet, ale vůbec do ničeho mě nepouštěli. Pořád to dávali nakrátko a já se nedostával k tomu, abych to Ríšovi připravil," řekl Korbel.

V utkání byl znát rozdíl v sehranosti obou párů. Korbel a Výborný spolu hráli jeden turnaj, vyhráli olympijskou kvalifikaci a tři týdny se připravovali na Atény. Rusové spolu jsou už přes dva roky. "Zkušenost se projevila," uznal Korbel. "Sehranost rozhodla. Ne nadarmo jsou druhý v Evropě," řekl trenér Miroslav Cecava.

Renáta Štrbíková s Alenou Vachovcovou po vyhrané první sadě vedly ve druhé 6:2, ale pak už tahaly za kratší konec. "Holky zmrzly," komentoval obrat trenér Aleš Sviták. "Vyvíjelo se to nečekaně dobře, ale pak jakoby se lekly té šance, že by mohlo dojít k překvapení," dodal kouč.

Zápas rozhodla Borošová, která výborně podávala a každou důležitou výměnu dokázala rozhodnout tvrdým úderem. "Zklamané nejsme. Chorvatky byly jasné favoritky a čtyřhra je o servisu a o příjmu a v tom byly jednoznačně lepší," řekla Štrbíková.

STOLNÍ TENIS:
Muži - čtyřhra, 2. kolo:
Mazunov, Smirnov (9-Rus.) - Korbel, Výborný (ČR) 4:1 (4, 11, 7, -9, 6).
Ženy - čtyřhra, 3. kolo:
Borošová, Vaidová (Chorv.) - Štrbíková, Vachovcová (ČR) 4:1 (-9, 8, 8, 7, 3).

Reklama