Hlavní obsah

Gebrselassie je zraněný, možná přijde o olympiádu

Etiopského vytrvalce Haile Gebrselassieho trápí zranění achilovky a jeho start v Aténách, kde by měl obhajovat zlato v běhu na 10 000 metrů, je ohrožen. Byl by to zásah do plánů na přepsání olympijské historie, Gebrselassie se mohl v Řecku stát prvním atletem, který vyhrál některou z individuálních běžeckých disciplín na třech hrách v řadě.

Článek

"Rozhodně to nevypadá dobře. Už s tím má problémy tři nebo čtyři týdny a možná o olympijské hry přijde," řekl atletův manažer Jose Hermens v rozhovoru pro agenturu AP.

K uzdravení mu měl pomoci i německý specialista Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart, lékař fotbalového Bayernu Mnichov. "Je mu o něco lépe, ale možná to nebude stačit. Navíc to nezáleží jenom na něm, ale i na etiopské federaci," dodal Hermens.

Vedení etiopské atletiky do nominace závodníků pro Atény zasáhlo již dnes. Na olympiádě kvůli neuspokojivé aktuální formě nepoběží mistryně světa na 10 000 metrů Berhane Adereová ani obhájce maratónského zlata ze Sydney Gezahegne Abera.

Běh na 10 000 metrů, kde Gebrselassiemu v této sezóně sebral světový rekord jeho krajan Kenenisa Bekele, je na programu v pátek.

Reklama

Související témata: