Hlavní obsah

Málek neuspěl ani na dvoustovce, vypadla i štafeta

ATÉNY

Olympijské semifinále zůstalo plavci Danielu Málkovi uzavřeno i na dvousetmetrové prsařské trati. Český reprezentant dosáhl času 2:17,47 a obsadil v konečném pořadí 30. místo. Do semifinále nepronikla ani mužská štafeta na 4x200 m volný způsob, čas 7:26,26 jí stačil na celkové 13. místo.

Článek

Málek svým časem zaostal o více než čtyři vteřiny za svým národním rekordem. V sobotních rozplavbách stovky skončil Málek osmadvacátý. Rozplavby prsařů vyhrál patnáctiletý Maďar Daniel Gyurta, spolu s ním se pod dvě minuty a 12 vteřin dostal ještě vítěz aténské stovky Kosuke Kitadžima z Japonska.

Na postup do semifinále bylo třeba zaplavat čas 2:14,68. To se nepodařilo bývalému světovému rekordmanovi Dmitriji Komornikovovi z Ruska, který skončil sedmnáctý, nepostoupil ani přední německý plavec Jens Kruppa.

Česká čtveřice vylepšila rekord

Štafeta ve složení Michal Rubáček, Květoslav Svoboda, Josef Horký a Martin Škacha skončila v rozplavbě na posledním, sedmém místě. Třináctým časem vylepšila vlastní národní rekord z června téměř o dvě sekundy. Na postupující osmou Francii ztratili Češi téměř pět vteřin.

Rubáček měl původně nastoupit hodinu před štafetou do rozplavby na 100 metrů volný způsob, ale nakonec se rozhodl tuto disciplínu vynechat.

Nejrychleji zaplavali v kvalifikaci štafety Američané. Čtveřice Scott Goldblatt, Ryan Lochte, Dan Ketchum a Peter Vanderkaay dosáhla času 7:12,80.

Reklama