Hlavní obsah

Hra Američanek pod košem dost bolela

ATÉNY

Tak tvrdou, agresivní hru pod košem nepředvádí žádný jiný celek v ženském basketbalu než pět let na vrcholné scéně neporažená americká reprezentace. "Zejména fyzicky skvěle disponované černošky hrají v šestce strašlivě nekompromisně a hodně ostře a třeba japonská rozhodčí na to při zápase rozhodně nebyla připravena," mínil český trenér Jan Bobrovský.

Článek

"Fakt to od nich dost bolelo, jsem samá modřina. Ale na to si člověk zvykne, když má po zápase všechny zuby, tak je to v pohodě. Nesmíte se jich bát a prostě jít do té mlýnice s odvahou," tvrdila nejlepší česká střelkyně Zuzana Klimešová.

"Když se prohraje, tak mi přijde, že jsem těch bodů nedala dost," vysvětlila hráčka, která má zkušenost s hodně důrazným stylem hry i z působení v zámořské WNBA v dresu Indiany.

"Američanky vedle té tvrdosti dokáží i být čím dál tím rychlejší, zatímco my spíš podlehneme tempu. Já už třeba ve druhé čtvrtině měla obavu, jestli to vůbec udýchám," tvrdila Klimešová, jež po utkání spěchala obejmout jednu z opor USA Tamikou Catchingsovou, proti níž často hrála na univerzitě.

"Potkaly jsem se pak v jednom družstvu v Indianě a docela jsme kamarádily. Škoda jen, že celý americký tým tu bydlí na lodi a já se s ní nemohu potkat ve vesnici."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články