Hlavní obsah

Hilgertová pojede o třetí zlato, basketbalistky čeká Čína

PRAHA/ATÉNY

Těžká úloha čeká ve středečním programu olympijských her kajakářku Štěpánku Hilgertovou. Vítězka Her v Atlantě i Sydney bude usilovat ve slalomářském kanálu o zisk třetího zlata v řadě. Další zápas čeká také naše basketbalistky, první duel na tatami absolvuje též judistka Andrea Pažoutová.

Článek

Vedle Hilgertové, která do semifinále postoupila z jedenácté příčky, budou na olympijském kanálu o postup do finále bojovat také další kajakářka Irena Pavelková a kanoista Tomáš Indruch, jenž v kvalifikaci skončil čtvrtý. Vítězka vodního slalomu v kategorii K1 by měla být známa okolo 11:45 našeho času.

O první vítězství v aténské základní skupině budou ve středu usilovat české basketbalistky. Po porážkách se Španělkami a favorizovanými Američankami je hned ráno čekají Číňanky. Ty na olympijských hrách zatím porazily Koreu a stejně jako svěřenkyně Jana Bobrovského nestačily na Španělsko.

Do bojů o medaile vstoupí judistka Andrea Pažoutová, kterou v prvním kole váhové kategorie do 70 kilogramů čeká předloňská mistryně Evropy Adriana Dadciová z Polska. Do finálové pětadvacítky se v prvním kole parkuru bude snažit postoupit český reprezentant Jaroslav Hatla, který je po dvou částech závodu v jezdecké všestrannosti osmadvacátý.

Cyklisty čeká časovka

První kolo kvalifikace ve střelbě na běžící terč čeká další české medailové kandidáty Miroslava Januše a Tomáše Caknakise, ve sportovní pistoli se představí Lenka Hyková. Veslaři by měli, pokud počasí dovolí, v semifinálových jízdách bojovat o postup do finále. Pokračovat by měla i jachtařská regata s Lenkou Šmídovou.

Čeští cyklisté budou chtít v časovce napravit nepodařené vystoupení ze závodu s hromadným startem. V jízdě proti chronometru se představí Lada Kozlíková, Michal Hrazdíra a René Andrle. Olympijské tituly ze Sydney obhajují Nizozemka Leontien Zijlaardová-van Moorselová a Rus Vjačeslav Jekimov.

V bazénu se v královské disciplíně 100 metrů volný způsob utkají nejlepší světoví plavci. V dnešních semifinále budou o postup do finálové osmičky usilovat legenda této disciplíny Alexandr Popov z Ruska, obhájce titulu ze Sydney a světový rekordman Nizozemec Pieter van den Hoogenband i fenomenální Australan Ian Thorpe. V rozplavbách na stejné trati žen se představí česká rekordmanka Jana Myšková.

Vedle dalších medailí v šermu, střeleckých disciplínách a vzpírání se o druhou sadu cenných kovů utkají sportovní gymnasté. Ty po pondělní soutěži družstev čeká víceboj jednotlivců. V kvalifikaci se v nejlepším světle ukázal Američan Paul Hamm.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články