Hlavní obsah

Vabroušek s Malečkem ve finiši smázli nejlepší dvojskif

Úterní opravy na kanále ve Schinias vyšly českým veslařům jen napůl. Pětici lodí, které se již na olympijských hrách probojovaly do semifinále, doplnil dvojskif lehkých vah Michal Vabroušek, Václav Maleček. Dvojce bez kormidelníka s Petrem Imrem a Adamem Michálkem se nedařilo, ve své jízdě obsadila až čtvrté, jediné nepostupové místo.

Článek

Vabroušek s Malečkem podali fantastický výkon, díky zrychlení v závěrečných 500 metrech dokonce nečekaně porazili i nejlepší světovou dvojici uplynulých tří let Leonarda Pettinariho a Eliu Luiniho z Itálie.

"Předvedli mazácký výkon. Nezačali sice rychle, ale kvalitním výkonem po celé trati porazili takovou posádku, jakou jsou italští mistři světa," pochválil reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška českou dvojici.

První místo je podle něj o to cennější, že Pettinari s Luinim závěr rozhodně nevypustili. "Šlo o to vyhrát, protože v následném nasazení je mezi prvním a druhým místem velký rozdíl," řekl Panuška.

Dvojka bez skončila

Pro veslaře pražské Dukly Imreho s Michálkem naopak hry skončily. Domů odjedou s třináctým místem v kapse a jako jediní ve své disciplíně nepostoupili do semifinále.

"Z toho jsme smutní. Jsou to kluci, kteří nic neošidí. Bohužel momentálně nemají formu a bez té se na olympiádě nedá uspět," podotkl reprezentační šéftrenér na adresu deváté dvojky z loňského mistrovství světa v Milánu.

Dnešní program sice začal o hodinu později, než se plánovalo, ale problémy s nepřízní počasí by již měly být minulostí. Semifinálové boje tak budou pokračovat podle plánu ve dvou dopoledních blocích ve středu a ve čtvrtek.

Ve středu se ve Schinias představí skifaři Miroslava Knapková a Václav Chalupa, dvojskif Ondřej Synek, Milan Doleček mladší a čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Petr Vitásek, Jan Schindler, Jakub Makovička. O den později pojede párová čtyřka David Jirka, Jakub Hanák, Tomáš Karas a David Kopřiva.

Opravy s českou účastí
Dvojka bez kormidelníka: 1. Kühne, Herzog (Něm.) 6:28,40, ...4. Imre, Michálek (ČR) 6:33,24.
Dvojskif lehkých vah: 1. Vabroušek, Maleček (ČR) 6:19,04.

Reklama

Související témata: