Hlavní obsah

Američan Hamm triumfoval ve víceboji sportovních gymnastů

Sportovní gymnasta Paul Hamm se stal prvním americkým olympijským vítězem ve víceboji. V Aténách dnes překonal i pád na přeskoku a o pouhých 12 tisícin bodu odsunul na druhé místo Korejce Kim De-un. Bronz získal další korejský gymnasta Jang Te-jong.

Článek

Paul Hamm, jenž dosud nasbíral více úspěchů než jeho dvojče Morgan, tak potvrdil roli mírného favorita. Vloni se stal prvním americkým vícebojařským mistrem světa a svou pozici nyní obhájil.

Na přeskoku se ale jeho naděje téměř rozplynuly, když neustál dopad a zřítil se až téměř mezi rozhodčí. Na posledním nářadí, kterým pro něho byla hrazda, ale zacvičil výborně a zlato zachránil.

Pomohla mu k tomu i podobná selhání soupeřů. Šance Číňana Jang Wej skončily po pádu na hrazdě, menší zaváhání se nevyhnula ani korejským gymnastům.

Bratři Paul a Morgan Hammové se v Sydney stali prvními dvojčaty soutěžícími na olympijských hrách a nyní si stejný kousek zopakovali. V soutěži družstev pomohli Spojeným státům ke stříbrným medailím.

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA
Víceboj - jednotlivci: 1. P. Hamm (USA) 57,823 b., 2. Kim De- un 57,811, 3. Jang Te-jong (oba Korea) 57,774, 4. Suciu (Rum.) 57,648, 5. Martinez (Šp.) 57,549, 6. Tomita (Jap.) 57,485, 7. Jang Wej (Čína) 57,361, 8. Dragulescu (Rum.) 57,323.

Reklama

Související témata: