Hlavní obsah

O medaile budou bojovat střelci a slalomáři

Dvě posádky deblkanoistů a kajakář Ondřej Raab se pokusí konečně získat medaili pro český vodní slalom. O medaile budou v pátek bojovat také střelci Kateřina Kůrková a dvojice Bečvář, Jeřábek. Kromě toho čekají kvalifikace sedm českých atletů, do sedmiboje vstoupí Michaela Hejnová a Jiří Malysa vyrazí na chodeckou dvacítku. V závodě jachtařů útočí na medaili Lenka Šmídová.

Článek

Marek Jiras a Tomáš Máder, obhajující bronz ze Sydney, měli ve čtvrteční kvalifikaci velké problémy, a tak se momentálně zdají být ve větší pohodě jejich domácí rivalové Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem. O postup do finále bude usilovat i Raab, který byl v kvalifikaci devátý.

Po koulařské předehře v Olympii se rozjedou naplno atletické soutěže a hned první den je na pořadu jeden z vrcholů - běh mužů na deset kilometrů. Haile Gebrselassie z Etiopie by se rád stal prvním běžcem v historii, který vyhrál olympijskou desítku třikrát, ale je velmi nepravděpodobné, že by porazil svého žáka Kenenisu Bekeleho. Ten ho už loni sesadil z trůnu na mistrovství světa a letos mu v Ostravě sebral světový rekord.

Z českých atletů čekají kvalifikace trio výškařů, kladiváře Mašku, diskařky Pospíšilovou-Cechlovou a Rackovou i mílaře Šnebergra. Do soutěže v sedmiboji vstoupí Michaela Hejnová a Jiří Malysa vyrazí na chodeckou dvacítku.

Kateřina Kůrková se vrátí do střeleckého areálu, kde v sobotu získala bronz ve vzduchové pušce. Na programu je sportovní malorážka a ani Bečvář s Jeřábkem se v libovolné malorážce nebudou chtít nechat zahanbit. Soutěže jachtařů se blíží k vrcholu a Lenka Šmídová má ve třídě Evropa stále šanci na medaili.

Reklama