Hlavní obsah

V semifinále fotbalistů je i Irák

Fotbaloví reprezentanti Iráku pokračují na olympijském turnaji v neuvěřitelném tažení. Po senzačním triumfu v základní skupině porazili ve čtvrtfinále na Krétě Austrálii 1:0 brankou Mohammeda a budou hrát o medaili. Čest Evropy zachraňují už jen Italové. Mladá squadra azzurra postoupila přes Mali až po prodloužení.

Článek

Irácký fotbal v Heraklionu na Krétě posunul mezi čtyři nejlepší Mohammed, hrající profesionální ligu v Kataru. Jejich příští soupeř vzejde z nedělního zápasu mezi Paraguayí a Koreou a nikdo už si netroufá tvrdit, že Iráčané nemohou vyhrát. Pak už by měli medaili jistou. Přitom až dosud získali na hrách jen jediný cenný kov - v roce 1960 vybojoval jeden ze vzpěračů bronz.

Ještě čtyři minuty před koncem nastaveného času byl stav zápasu mezi Itálií a Mali nerozhodný 0:0 a už se schylovalo k penaltám. Ale Cesare Bovo, obránce z Lecce, přece jen cestu do sítě našel.

Argentinci dál plní úlohu největšího favorita. Mužstvo, které vyhrálo skupinu bez ztráty bodu a bez jediného inkasovaného gólu, si snadno poradilo i s Kostarikou ve čtvrtfinále. Kanonádu zahájil Delgado, pak se hattrickem blýskl Carlos Tévez, jehož už dnes mnozí experti srovnávají s Maradonou.

Druhé večerní čtvrtfinále také dlouho vypadalo jako jednoznačná záležitost. Paraguay vedla nad Koreou už 3:0, ale pak se nechala ukolébat a I Čchon v rozpětí pěti minut snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnat se však už Korejcům nepodařilo.

FOTBAL - Muži:
Čtvrtfinále:
Irák - Austrálie 1:0 (0:0)
Branka: 64. Mohammed.
Itálie - Mali 1:0 (0:0, 0:0)
Branka: 116. Bovo.
Argentina - Kostarika 4:0 (2:0)
Branky: 43., 82. a 83. Tévez, 24. Delgado.
Paraguay - Korea 3:2 (1:0)
Branky: 19. a 71. Bareiro, 61. Cardozo - 74. a 79. I Čchon

Reklama