Hlavní obsah

Nečekaný postup Hamáčkovou rozplakal

Karel Felt, Martin KézrPrávo

Svůj nejlepší letošní výkon zlepšila o dvacet centimetrů a to Pavle Hamáčkové zajistilo docela senzačně postup do úterního finále tyčkařek. Když šestadvacetiletá atletka na druhý pokus zdolala kvalifikační limit 445 cm, sedla si na kraj sektoru a rozplakala se. "Byly to slzy štěstí. Emoce šly ven, ještě nikdy jsem takhle nebrečela," přiznala potom.

Foto: ČTK/René Volfík

Tyčkařka Pavla Hamáčková.

Článek

"Skoro ze všech stran bylo slyšet, že jedu do Atén na výlet, ale sport je takový, že dokážete překvapit v momentě, kdy to nejméně čekáte," říkala Hamáčková, která se už deset měsíců potýká se zraněním paty. "Po roce jen udržovacího tréninku jsem skočila fakt vysoko."

Na výšce 430 cm se zachránila až třetím pokusem. Jako jedna z mála pak vynechala 440 a zaskočila i rozhodčí, když splnila limit. "Překvapila jsem i sebe samotnou. Šetřila jsem přitom každý krok a bolavou nohu měla ve speciálně upravené tretře podlepenou. Neudržím totiž jediný krok na špičce," přiznala halová mistryně světa z roku 2001.

Doktoři jí ani nemohou ulevit, jen se maže mastí, aby měla pocit, že noze pomáhá. "Problém se odehrává asi někde v hlavě, kde je vyrytá čára bolesti a těžko ji překonávám. Byla jsem ale na sebe tvrdá a zakázala na to myslet," zakončila Hamáčková.

Reklama

Související témata: