Hlavní obsah

Finále fotbalistek obstarají USA a Brazílie

HERAKLION/PATRA (Řecko)

Ve čtvrtečním finále olympijského fotbalového turnaje se utkají Američanky s Brazilkami, zápas o bronz čeká na celky Německa a Švédska. Americké fotbalistky ukázaly Němkám, kdo je nejlepší na světě. V semifinále je po tuhé bitvě vyřadily po výsledku 2:1 v prodloužení.

Článek

Americké obhájkyně stříbra ze Sydney přivedla do vedení svým 98. gólem v národním týmu veteránka Lillyová. Jedna z členek generace, která po olympiádě v reprezentaci skončí, dala jasně najevo, že nechce odcházet poražená. Němky se marně snažily vyrovnat, než si vzala slovo střídající Bachorová, která s pomocí mírné teče uklidila míč do sítě. Byla to teprve druhá střela Němek na branku, kanonýrka Prinzová tentokrát byla pečlivě hlídaná.

Rozhodnutí přišlo z kopačky devatenáctileté náhradnice O'Reillyové, které gól připravila po brilantním sólu Hammová. Američanky tak bezezbytku oplatily soupeřkám prohru 0:3 v semifinále loňského světového šampionátu.

Němky se v zápase o olympijský bronz utkají ve čtvrtek v repríze finále loňského mistrovství světa se Švédkami. I ty podlehly v semifinále těsně, Brazílii nasměroval do boje o zlato gól jejich největší hvězdy Pretinhy, která si momentálně hledá klub. Zatímco Brazilci na fotbalovém turnaji chybějí, jejich kolegyně v Aténách mají skvělou formu a na cestě do finále deklasovaly ve čtvrtfinále Mexiko 5:0.

FOTBAL - Ženy:
Semifinále:
USA - Německo 2:1 v prodl. (1:1, 1:0)
Branky: 33. Lillyová, 99. O'Reillyová - 90.(+2) Bachorová.
Brazílie - Švédsko 1:0 (0:0)
Branka: 64. Pretinha.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články