Hlavní obsah

Kadlec: Chtěl jsem medaili

ATÉNY

Páté místo na olympijských hrách, skvělý výsledek. Dráhař Milan Kadlec přesto moc spokojený se svým umístěním v bodovacím závodu jednotlivců není. "Určitě šlo zajet líp, asi v polovině závodu jsem tam měl hluché místo. Nemá cenu nad tím brečet, ale spokojený být nemůžu," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Cítíte spíš radost, nebo zklamání? Něco mezi. Určitě šlo zajet líp, asi v polovině závodu jsem tam měl hluché místo. Jednou jsem to tam zazdil. Je to škoda, chtěl jsem získat medaili. Na druhou stranu je páté místo taková útěcha, že patřím k těm nejlepším. Nemá cenu nad tím brečet, ale spokojený být nemůžu.

Vyčítáte si něco?Ani ne. Závod se jel v takovém tempu a nasazení, že si člověk ani chvilku neodpočinul. Neustále se to přelévalo, dal jsem do toho všechno.

Jakou jste měl taktiku? Jednoduchou: jet nadoraz a pokoušet se o úniky. Zároveň si člověk nesmí nechat ujet vytipované největší soupeře. Je to i o štěstí.

Na větší bodové zisky při spurtech jste nemyslel? O tom to poslední dobou vůbec není, rozhodují jen úniky.

Jak vám bylo ve chvíli, kdy vás Litevec Vaitkus málem poslal na zem? Moc nechybělo a ležel jsem. Padl jsem do háku, on mi zajel nahoru, a kdybych bleskově nezareagoval, bylo zle. Strhl jsem to v poslední chvíli, byla to hrana.

Nepodcenili jste trochu vítězného Rusa Ignatěva? Určitě, nikdo ho moc neznal. Jeho vítězství pro mě bylo velkým překvapením. Já osobně jsem na medaili rozhodně nepočítal ani s Němcem Fulstem. Jen Španěl Llaneras byl jedním z favoritů, vždyť obhajoval zlato a je to dvojnásobný mistr světa.

Ve středu vás ještě čeká s Lazarem bodovací závod dvojic. Jaké máte ambice? Těžko říct, asi to taky bude velká loterie. Ale myslím si, že máme solidní šanci na dobrý výsledek.

Co je podle vás dobrý výsledek? Favoriti asi nejsme, ale dá se klidně myslet i na medaili. Výhoda je, že s námi asi nebudou tolik počítat. První část bych jel v klidu a zkusil za to vzít v závěru. Ještě se ale o taktice musíme poradit s Petrem. Důležité bude, abychom se vyhnuli pádům, protože na dráze bude osmnáct dvojic a asi pořádný mumraj.

Reklama