Hlavní obsah

Nestavte štafety s Jonesovou, vzkázal slavný Johnson

Marion Jonesová v amerických štafetách na 4x100 a 4x400 metrů? Ani náhodou, vzkázal americké výpravě legendární atlet Michael Johnson. Někdejší král čtvrtky považuje start své krajanky za riziko. Vadí mu, že je zapletena do dopingového skandálu kolem nového hormonu THG a kalifornské laboratoře Balco.

Článek

"Nedělejte to. Proč se budete pouštět do takového rizika?" vznesl šestatřicetiletý světový rekordman Johnson dotaz směrem k šéfům amerických olympioniků.

Jonesová si při národní kvalifikaci zajistila start na olympiádě pouze v dálce, pro štafetové běhy s ní však Američané podle všeho počítají. A to nejen na sprinterské, ale i ve čtvrtkařské.

Johnson rozhodně ví, o čem mluví: jemu samému hrozí odebrání zlaté olympijské medaile ze Sydney, kterou získal v běhu na 4x400 metrů. Do týmu totiž tehdy patřil Jerome Young, který před čtyřmi lety na hrách startoval přesto, že měl v roce 1999 pozitivní test na anabolický steroid nandrolon.

Američané mohou o medaili nyní přijít. Podobný osud by mohl potkat aténské štafety, pokud by se později ukázalo, že podezírání Jonesové z nekalých praktik byla oprávněná.

Reklama

Související témata: