Hlavní obsah

V NBA rozhodl čtyřikrát jediný koš a jednou prodloužení

NEW YORK

Ve čtyřech z devíti pátečních zápasů NBA rozhodl o vítězi pouhý koš, navíc v Minneapolisu, kde se zrodilo jediné vítězství hostujícího celku, se Houston i díky 40 bodům Tracyho McGradyho radoval až po prodloužení z výhry 119:113.

Článek

Jednobodovým úspěchem nad Dallasem ukončili sérii šesti porážek hráči Indiany. O výsledku se rozhodovalo při trestných hodech, když nejprve domácí Anthony Johnson zvýšil necelých pět sekund před koncem dvěma proměněnými trestnými hody na 95:92.¨

Vzápětí dvakrát házel na druhé straně Dirk Nowitzki, který první pokus trefil a druhý k jeho překvapení rovněž, ačkoliv se pokoušel úmyslně minout a dát šanci spoluhráčům na doskok a případné vyrovnání.

Bibby s osobním rekordem 40 bodů

Čas vypršel ve chvíli, kdy majitel Dallasu Marc Cuban vzteky převrhl židli za lavičkou svého týmu. "Byla to smůla, ale zápas jsme si prohráli už v první čtvrtině," konstatoval mnohem diplomatičtěji trenér Avery Johnson, který zastupuje Dona Nelsona zotavujícího se po operaci ramene. Nowitzki byl jinak s 32 body nejlepším střelcem zápasu, za Indianu se nejvíc činil Jermaine O'Neal (23).

O pouhý bod lepší bylo i Sacramento proti New Yorku. Na bodově bohatém výsledku se podílel nejvíc Mike Bibby s osobním rekordem 40 bodů, jen o pět méně dal Brad Miller, zatímco naděje soupeře držel především Stephon Marbury s 37 body. Zápas rozhodl šestkou sedm sekund před koncem Matt Barnes, stejný hráč pak ještě skvělým obranným zákrokem překazil šanci hostů na zvrat.

Redd rozhodl 15 sekund před koncem

V Milwaukee domácí Bucks porazili Los Angeles Clippers dvoubodovým košem Michaela Redda patnáct sekund před koncem 92:90. Redd byl i nejlepším střelcem zápasu s 32 body a pokazil hostům šanci dostat se poprvé od ročníku 1992/93 nad padesátiprocentní bilanci v sezoně.

V Torontu se domácím Raptorům povedl nevídaný zvrat, když ještě ve třetí čtvrtině prohrávali o 22 bodů, nakonec ale porazili Washington 103:100. Hosté zkolabovali v momentě, kdy po druhé technické chybě musel odejít do šaten jejich rozehrávač Gilbert Arenas.

Boston porazil Orlando 112:100 a uhájil těsné vedení v Atlantické divizi. Jiří Welsch se na palubovku dostal až jako třetí náhradník na deset minut a přispěl sedmi body. V těsném závěsu za Celtics se udržela Philadelphia, jež zvítězila snadno nad Atlantou 103:85.

Reklama