Hlavní obsah

Jizerskou 50 nepřízeň počasí neohrozí

PRAHA

Ani neobvykle teplé počasí nezastavilo přípravy na 45. Jizerskou 50 ČSOB Pojišťovny, která se tak o nadcházejícím víkendu 6.-8. ledna uskuteční beze změn. Podmínky na trati, které se zhoršily s vysokými teplotami a deštěm, by navíc mělo vylepšit i silné sněžení v průběhu čtvrtka a pátku.

Jizerská 50

Článek

Na stadiónu v Bedřichově, kde se nachází start i cíl, leží zhruba 10 centimetrů starého sněhu. V ostatních partiích trati je stále okolo 20 centimetrů sněhu. V uplynulých dvou letech si organizátoři vypomáhali i výrobou umělého sněhu, vzhledem k teplotám nad nulou však nebylo po celý prosinec možné sněhová děla uvést do provozu.

„Zkontrolovali jsme celou trať a je v pořádku,“ říká předseda organizačního výboru Martin Koucký. „V některých místech je sice trať zledovatělá, ale tam se chystáme nahazovat sníh. Během čtvrtku, pátku a soboty navíc očekáváme výrazné sněhové srážky, kdy by mělo připadnout kolem 20 centimetrů, a v takovém případě by byly podmínky pro závod ideální.“

Závodní víkend v Jizerských horách odstartuje v pátek Bedřichovskou 30 volným stylem, pokračuje v sobotu dětskými závody a štafetovou Jizerskou Firemní. V neděli vyvrcholí hlavním kláním na 50 km klasicky v přímém televizním přenosu na ČT4 a Jizerskou 25 na poloviční distanci. V rámci doprovodného programu je připraveno slavnostní zahájení s ohňostrojem v pátek večer v Bedřichově a tradiční hudební SkiFest, na němž v sobotu večer v Liberci pod širým nebem vystoupí David Koller s kapelou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články