Hlavní obsah

Jiří Ročárek popáté triumfoval v Bedřichovské 30

Tomáš Leixner

Víkend 45. Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny odstartoval v Bedřichově podle obvyklého scénáře: závod na 30 kilometrů volně, O2 Bedřichovskou 30, vyhrál už popáté Jiří Ročárek. Mezi ženami byla stejně jako loni nejrychlejší Jitka Pešinová. Do O2 Bedřichovské 30 odstartovalo 561 závodníků ze 16 zemí.

Foto: jiz50.cz

ilustrační foto

Článek

„Byla to moje nejtěžší Bedřichovská 30 vůbec, protože se sešla velmi silná konkurence. Do Hřebínku jsme jeli ve skupině, pak jsme to s Jakubem Grafem zkusili roztrhat. Myslel jsem si, že v cílové rovince dojde na sprint, ale Jakub dva kilometry před cílem upadnul a už mě nedohnal,“ řekl vítěz, který kromě věcných cen obdržel skleněnou trofej od společnosti Crystal Bohemia Poděbrady.

„Do dvacátého kilometru se mi jelo špatně, bylo to hodně na techniku a muselo se dávat pozor, aby se lyže nebořily. Postupně se mi jelo lépe a Kamile Bořutové jsem se utrhla až na Hřebínku,“ zhodnotila závod Jitka Pešinová.

Na startu se objevili i osobnosti, které nejsou nutně spjaty s běžeckým lyžováním. Na trať tak vyrazil například plážový volejbalista Petr Beneš. „Už jsem tady běžel pětkrát a byl to díky podmínkám vůbec nejtěžší závod. Je to pro mě dobrá příprava před sezonou – běžky jsou o fyzické kondici a také se zapojí celé tělo, takže to je přesně to, co potřebuju,“ prohlásil celkově 369. Beneš, který se chystá na olympijské hry v Londýně 2012.

Reklama