Hlavní obsah

Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Jilemnickou 50

PRAHA

Největší seriál zimních běhů na lyžích SkiTour nabírá obrátky – během tří následujících víkendů se uskuteční tři závody. Prvním z nich je Jilemnická 50, do níž se zatím přihlásilo více než osm stovek běžců. Na tratích na Benecku se v sobotu a v neděli pojedou závody na 50 a 25 kilometrů klasicky a 25 kilometrů volně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Po Jizerské padesátce pokračuje SkiTour o víkendu dalším závodem - Jilemnickou 50.

Článek

Jilemnická 50 naváže na Jizerskou 50 ČSOB Pojišťovny, která na začátku ledna tradičně celý seriál SkiTour otevírá. Stejně jako v loňském roce se pojede na Benecku, protože přímo v Jilemnici není dostatek sněhu.

„Závodníci si tratě na Benecku oblíbili, jsou tady výborné podmínky – zhruba metr sněhu,“ říká předseda organizačního výboru Stanislav Henych. „Tratě máme kompletně připravené, je hotové značení. Čekáme na první závodníky, kteří si přijdou pro číslo. Letos jich bude zase o něco víc – odhaduji zhruba 10 %.“

Na startu hlavního závodu na 50 kilometrů klasicky nebude chybět žádný ze závodníků domácí špičky, která objíždí české laufy. Se startovním číslem vyrazí Viktor Novotný, vítěz celkového pořadí loňského ročníku SkiTour, který bral 43. místo na Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny.

Další zájemci se mohou přihlásit ještě v pátek, v sobotu a v neděli při výdeji startovních čísel. V sobotu v 10.00 startuje závod volným stylem na 25 km, v neděli ve stejný čas vyběhnou závodníci na trať 50 km klasicky a v 10.30 zazní startovní výstřel i u poloviční distance.

Hned po Jilemnické 50 pokračuje SkiTour 28. ledna premiérovým závodem na moravských horách – Karlovskou 50 ve Velkých Karlovicích s celkovou kapacitou 500 závodníků. V podhůří Beskyd nyní panují ideální podmínky a tratě jsou připravené.

Více informací o seriálu na www.ski-tour.cz.

Reklama