Hlavní obsah

Lyžařský svaz Nikole Sudové žádné peníze nedá

PRAHA

Svaz lyžařů ani v pátek nevyhověl požadavku boulařky Nikoly Sudové na proplacení 230 tisíc korun, které utratila za účast na jarních Světových pohárech. Generální sekretář svazu Norbert Pelc vydal prohlášení, podle něhož nemá šestá žena z olympijské soutěže na peníze žádný právní nárok. Případ tak podle manažera české lyžařky Marka Rejmana skončí u soudu.

Foto: čtk/AP

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová (uprostřed).

Článek

Svaz se odvolává na formulaci ve smlouvě, že úsek hradí účast závodníků na SP podle svých rozpočtových možností. Nárok čtyřiadvacetileté boulařky neuznal ani šéf svazu Lukáš Sobotka. "Ona tomu říká pohledávka, my tomu říkáme nic," citoval jeho slova deník Blesk.

Úsek akrobatického lyžování neřeší jen spor se Sudovou, ale také vážné problémy kolem plánovaného závodu Světového poháru v boulích. Ten se měl podle plánů svazu uskutečnit od 2. do 4. února ve Špindlerově Mlýně, ale místní Skiareál to zamítl. "Jestli je to na termínové listině FIS, tak je někde chyba," řekl Lidovým novinám ředitel areálu Jiří Beran.

Zatímco akrobatičtí skokané mohou ve Špindlerově Mlýně závodit bez problémů, s obsazením Černé sjezdovky boulaři v tomto termínu šéf areálu nesouhlasí. "V té době je hlavní sezóna a omezovali bychom naše klienty. Navíc stavba boulí je takový zásah do podkladu sjezdovky, že hrozí, že při oblevě uplave celý základ a sezóna skončí o měsíc dřív," vysvětlil Beran.

Světový pohár v akrobatickém lyžování organizuje právě Rejman a zatím prý neví, jak bude vzniklou situaci řešit. "Černá ve Špindlu je ideální. Další kopec není. Ale něco vymyslíme," uvedl.

Reklama