Hlavní obsah

Kvalifikace skokanů v Kuusamu byla odložena na pátek

KUUSAMO

Skokané na lyžích absolvují kvalifikaci na úvodní závod Světového poháru až v pátek. Ve finském Kuusamu se ve čtvrtek zhoršilo počasí natolik, že kvalifikaci jury po 48 závodnících zrušila a odložila na pátek těsně před závodem. Ten je naplánován na 17:15 SEČ, kvalifikace začne v 16:00.

Foto: sport.cz

Jan Matura

Článek

Z velkého můstku se dnes až na domácího Fina Janneho Ahonena spustili všichni skokané. Poté, co začal padat mokrý sníh a foukat vítr, měla ale poslední třetina závodníků výrazně ztížené podmínky. Po protestech trenérů jury kvalifikaci změnila jen na tréninkové kolo.

O účast v pátečním závodu dnes usilovali i čtyři čeští reprezentanti, Jakub Janda ji má coby obhájce celkového prvenství jistou. Předvedené výkony by na postup stačily třem z nich - Romanu Koudelkovi, Antonínu Hájkovi i Janu Maturovi, naopak Lukáš Hlava bude mít šanci své zaváhání za 21 hodin napravit.

Nejdále dnes z české pětice doletěl teprve sedmnáctiletý talent Roman Koudelka (114 metrů), Hájek dopadl na značku 100 m, Matura skočil o dva metry méně a Janda už v nepříznivém počasí 106,5. Všichni se srovnali ve čtvrté desítce provizorní výsledkové listiny.

Loni počasí ve finském středisku rovněž skokanům nepřálo. Úvodní podnik byl kvůli hustému sněžení odvolán, o den později nicméně Janda v jednokolovém závodu vykročil vítězstvím za ziskem Křišťálového glóbu. Letos jsou v Kuusamu rovněž na programu dva závody.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články