Hlavní obsah

Spory o peníze už Sudová neřeší

Úplně jinak, než si představovala, vypadala předsezónní příprava Nikoly Sudové. Místo techniky jízdy a variant skoků ji zaměstnávaly starosti o peníze. Přesně řečeno o 230 tisíc, o které se pře s úsekem akrobatického lyžování Svazu lyžařů ČR. Musela zrušit soustředění ve Švýcarsku a zůstat doma.

Foto: čtk/AP

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová (uprostřed) vyhrála závod Sp v jízdě v boulích v kanadském Tremblantu. Na stupně vítězů se probojovala vůbec poprvé v kariéře.

Článek

"Tréninkově mě to zdrželo, ale horší to bylo na psychiku. Tři měsíce jsem řešila něco, co by neměla být moje starost," krčí rameny. "Myslím, že pro to, aby mohl sportovec svazu vydělávat, by mu měly být vytvořeny alespoň základní podmínky. Ale teď je to na manažerech, já už se tím nechci zabývat," líčí třiadvacetiletá boulařka.

Spor nyní řeší svazová revizní komise i soud, ve hře je stále možnost odkoupení pohledávky od jedné firmy. "Dostali bychom skoro sto procent té částky a oni by vzali ten spor na sebe," vysvětluje manažer Sudové Marek Rejman.

Letošní sezónu má vicemistryně světa i díky sponzorům uhrazenou. "Výlohy na sezónu s trenérem činí 750 tisíc, od svazu Nikola dostává 130 tisíc. Přitom rozpočet úseku jsou asi tři milióny korun," vypočítává manažer. "Ale není to spor Rejman versus Sobotka, jen chceme, aby pro svaz byli reprezentanti prioritou."

Reklama

Související témata: