Hlavní obsah

Nedostatek sněhu zrušil úvodní SP Krausovi i Sudové

PRAHA

Nekončící problémy se sněhem po celé Evropě dál devastují programy Světových pohárů v lyžování. O své úvodní díly letošního ročníku přišli i skikrosaři a boulařky. Na ostrý úvod sezóny si tak budou muset počkat obhájce celkového vítězství ve skikrosu Tomáš Kraus a šestá žena z olympiády v Turíně v jízdě v boulích Nikola Sudová.

Foto: www.skicross.cz

Tomáš Kraus s Křišťálovým glóbem.

Článek

Skikrosaři měli 17. prosince závodit v rakouském Kreischbergu, boulařky o tři dny dříve ve francouzském Tignes. Vážně ohrožen je také druhý závod SP v boulích ve francouzském La Plagne 20. prosince. Mezinárodní federace FIS o tomto závodu rozhodne nejspíš příští týden ve středu. "Do té doby bych ráda lyžovala, ale ještě nevím kde," řekla ČTK Sudová.

Rovněž skikrosaři odložený start do sezóny využijí k přípravě. "Musíme trénovat hlavně skoky," uvedl na tiskové konferenci Kraus a druhý český špičkový skikrosař Stanley Hayer souhlasil. Druhý závod SP v jejich nové olympijské disciplíně by se měl konat 10. ledna ve francouzském Flaine. "Pojedeme na ledovec," prohlásil Kraus.

Sudová počká do příštího týdne a pak se rozhodne, zdali do Francie v předstihu odjede. Přes vánoční svátky bude doma. "Jinak budu asi trénovat v Rakousku," řekla. Podle informací z Francie je přitom málo pravděpodobné, že by se druhý závod SP konal. "Myslím, že to taky zruší, ale až do příštího týdne s tím musím počítat," dodala Sudová.

Reklama