Hlavní obsah

Německé soupeřky Ledecké mají před sezonou zdravotní problémy

Berlín

Německé soupeřky Ester Ledecké Ramona Hofmeisterová a Amelie Koberová se měsíc před startem Světového poháru ve snowboardingu potýkají se zdravotními problémy. Přípravu bronzové medailistky z letošní olympiády v Pchjongčchangu Hofmeisterové zkomplikovala vyhřeznutá meziobratlová ploténka, třetí žena z her v Soči Koberová bude muset na neurčito odložit zamýšlený návrat na svahy kvůli přetrvávajícím problémům s kotníkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká, ilustrační snímek.

Článek

Dvaadvacetiletá Hofmeisterová se teprve před týdnem vrátila k tréninku po opakovaném zranění zad. "Chce to teď zkrátka trochu trpělivosti, ale mistrovství světa (na začátku února v Parky City) zůstává cíl," řekla agentuře SID Hofmeisterová, jež na ZOH v Koreji skončila třetí v paralelním slalomu za Ledeckou a krajankou Selinou Jörgovou.

Třicetileté Koberové, jež už na hrách v Turíně 2006 vybojovala stříbro v obřím slalomu, od bronzového úspěchu v Soči ničí kariéru zranění a operace. A nyní ji čeká další zákrok. "Nemohla jsem trénovat, doufala jsem, že se to v létě zlepší, ale prostě to nešlo," konstatovala Koberová. Její start v sezoně, která začne 13. prosince v italské Carezze, je nejistý, ale konec kariéry vyloučila.

Reklama

Související témata: