Hlavní obsah

Ledecká už kraluje na prkně, v Carezze vyhrála kvalifikaci

Carezza/Praha

Olympijská vítězka Ester Ledecká vyhrála kvalifikaci prvního závodu Světového poháru snowboardistek. V paralelním obřím slalomu v italské Carezze měla po dvou jízdách čas 1:19,92 a o 32 setin sekundy předčila Rusku Milenu Bykovovou. Vyřazovací jízdy začnou ve 12:30.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká na snowboardu.

Článek

Stejně jako loni Ledecká ještě v sobotu jela superobří slalom Světového poháru v alpském lyžování a měla jen čtyři dny, aby se rozjezdila na snowboardu.

V modré trati v kvalifikaci porazila Bykovovou o 27 setin, v červené sice neměla nejrychlejší jízdu, ale v součtu to na výhru v kvalifikaci stačilo. V prvním kole česká hvězda narazí na jednatřicetiletou Patrizii Kummerovou ze Švýcarska.

Druhá Češka na startu sedmnáctiletá Dita Žďárská při premiéře ve Světovém poháru obsadila 48. místo. V kvalifikaci neprošla už z první jízdy.

Z Carezzy se snowboardistky přesunou do Cortiny d'Ampezzo, kde se v pátek uskuteční další paralelní obří slalom. Příští týden se Ledecká znovu přeorientuje na sjezdovky a ve Val Gardeně by měla jet sjezdy a super-G.

Reklama

Související témata: