Hlavní obsah

Gisin nemá po děsivém pádu poraněnou hlavu ani páteř, zůstává ale v nemocnici

Po děsivém pádu na sjezdovce ve Val Gardeně nemá švýcarský lyžař Marc Gisin vážně poraněnou hlavu ani páteř. Vyšetření po převozu do nemocnice v Lucernu ukázalo, že z nekontrolovaného pádu na záda vyvázl relativně dobře: zlomených má několik žeber, pohmožděnou kyčel a obratle. S lékaři i okolím komunikuje a zatím zůstane na jednotce intenzivní péče.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Marc Gisin musel opustit závod ve Val Gardeně ve vrtulníku.

Článek

Třicetiletý Gisin ztratil kontrolu nad lyžemi zhruba po minutě sjezdu Světového poháru v úseku s takzvanými velbloudími hrby, z nichž pak letěl desítky metrů a po dopadu zůstal bezvládně ležet. Chvíli byl v bezvědomí. Vrtulník jej dopravil nejprve do nemocnice v Bolzanu, a protože byl ve stabilizovaném stavu, ještě večer byl převezen do Lucernu.

"Naštěstí neutrpěl vážné poranění hlavy. Má zlomených několik žeber, která mu poranila plíce, má pohmožděnou pánev a prasklé obratle," uvedl dnes švýcarský svaz.

Bratr olympijských vítězek Dominique a Michelle Gisinových měl těžký pád i v lednu 2015 při super-G v Kitzbühelu a sezona pro něj tehdy skončila. Ve Světovém poháru závodí osmým rokem.

Reklama