Hlavní obsah

Neumannová má běžet na Jizerské padesátce, ale není to jisté

PRAHA

Olympijská vítězka Kateřina Neumannová i bývalý mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal přislíbili, že poběží závody při Jizerské padesátce, nad jejich startem však kvůli zdravotním problémům visí velký otazník. Neumannová měla nastoupit do závodu na 25 kilometrů klasicky, Koukal se chtěl postavit na start hlavního závodu. Oba běhy by se měly konat 14. ledna.

Foto: www.neumannova.cz

Kateřina Neumannová při závodu SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

Závod však navíc ohrožuje teplé počasí, i když na tratích kolem Jizerky se lyžuje a dokonce i závodí. Krátké soustředění tam po Vánocích absolvovala i Neumannová. Podle aktuálních informací by se závod měl konat, třebaže ve zkrácené podobě se startem na Nové louce, nikoliv na bedřichovském stadiónu. Konečné rozhodnutí padne v pondělí 8. ledna.

"V této fázi je to domluvené, že by tam Kateřina i Martin měli běžet," řekl ve čtvrtek ČTK manažer obou závodníků Josef Jindra. Nechtěl však předvídat, jak se situace vyvine, neboť Koukal onemocněl, bere antibiotika a odjel z Tour de Ski domů. Neumannovou rovněž trápí zdravotní problémy a medikamenty dobrala teprve nedávno.

V náročné Tour nejlepší česká lyžařka pokračuje a čekají ji ještě sprint a dva distanční závody v Itálii. "Nevíme, jak to všechno bude, aktuálně ta situace není moc dobrá," dodal Jindra. Pokud by Neumannová v Jizerských horách běžela, jednalo by se velmi pravděpodobně o její poslední start na českém území v kariéře.

Neumannová avizovala start na 25 km klasicky při Jizerské padesátce i před třemi lety, ale nakonec v závodu chyběla. Ve startovní listině Jizerské padesátky a přidružených závodech je už více než 3500 závodníků. Pětadvacítka má start v 10:15, hlavní závod by měl zahájit v 9:00.

Reklama