Hlavní obsah

Boulařka Sudová si stanoví cíle až po prvním závodu

Nejen v Evropě, ale i v zámoří panují nepříznivé podmínky pro zimní sporty. Světový pohár v jízdě v boulích však po zrušeném úvodním prosincovém závodu v Tignes s velkou pravděpodobností v sobotu bude, třebaže na svahu v kanadském středisku Mont Gabriel panují teplo, mlha a déšť. V těchto podmínkách zahájí česká reprezentantka Nikola Sudová cestu za obhajobou celkového čtvrtého místa.

Foto: GSMA

Nikola Sudová

Článek

"Ale zatím si nemůžu dávat nějaké cíle, netuším, jak to bude vypadat. Počkám po prvním výsledku," řekla ČTK z Kanady Sudová. V této sezóně bude obhajovat rovněž stříbrnou medaili na mistrovství světa v závěru ledna v Madonně di Campiglio, jejím hlavním cílem jsou však až olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010. "To platí. Neznamená to však, že nechci uspět na mistrovství světa a v letošním Světovém poháru, ale všechno směřuji k olympiádě," potvrdila Sudová.

Důvodem jejích opatrných prognóz je také dvoutýdenní manko v tréninku způsobené nejen špatnými sněhovými podmínkami, ale také sporem s akrobatickým úsekem při Svazu lyžařů České republiky. Vinou nedostatku peněz totiž nemohla odjet na podzim za sněhem na soustředění na švýcarský ledovec. "Mám manko v tréninku, dva týdny se nedají rychle dohnat, naposledy jsem byla v Rakousku mezi svátky," prohlásila.

Teplo ničí závodní trať

Může se vleklý spor se svazem projevit na její výkonnosti? "Netuším, jak budu vypadat. Ale problémy se svazem se mohou určitě projevit v psychice, protože pořád řešíme nějaké problémy s penězi a člověk se pak nemůže soustředit na trénink a závody," litovala potíží s úsekem, s nímž je dokonce v soudím sporu o dlužnou částku 230.000 korun.

Na trati v Mont Gabrielu je trať připravená, ale teplo ji ničí, navíc je mlha a prší. "Proto jsme měli jen zkrácený trénink," prozradila. "Ale trénink byl docela dobrý," pochvalovala si nakonec. Nový skok, dvojitou helikoptéru s pozicí, však ještě neukáže. Skočí klasické salto s krosem a helikoptéru se zánožkou a roznožkou.

Do desítky spokojenost

"Nevypadá to, že by se ostatní něco nového učily," řekla. "Cítím se docela dobře, ale bude to dřina. Byla bych spokojená s umístěním do desátého místa," nechtěla si pro začátek klást velké cíle.

V zámoří po prvním sobotním závodu zůstane, čekají ji ještě další díly SP v Deer Valley 11. ledna a v Lake Placid o osm dní později. Pak by se měla představit domácím divákům při Světovém poháru ve Špindlerově Mlýně, kde však tamní areál vinou špatných sněhových podmínek neumožní postavit trať. Organizátoři proto jednají o případném přesunutí do jiného střediska.

Reklama