Hlavní obsah

Boulařku Sudovou čtvrté místo na úvod SP uklidnilo

MONT GABRIEL

Úleva i radost, že i přes nepovedenou přípravu stále drží krok se světovou špičkou. Takový byl pocit Nikoly Sudové z prvního závodu Světového poháru v jízdě v boulích v kanadském středisku Mont Gabriel. Vicemistryně světa zahájila v sobotu sezónu čtvrtým místem, na kterém skončila loni v celkovém hodnocení.

Foto: GSMA

Nikola Sudová na archivním snímku

Článek

"Ulevilo se mi, jsem teď víc v pohodě. Vím, že když nebudu dělat chyby, mám na to. Holky mi neutekly," řekla v rozhovoru pro ČTK Sudová z Kanady. "Nakonec jsem natrénovala dobře," radovala se šestá žena z olympijských her v Turíně, přestože vinou sporů o peníze s akrobatickým úsekem přišla o soustředění na švýcarském ledovci.

"Trochu jsem byla nervózní, přeci jen jsem nevěděla, jak na tom budu, byl to první závod," uvedla akrobatická lyžařka. "Ale jak říkám, nebýt sponzorů, tak jsem se připravit nemohla. I tady jsem za jejich peníze," řekl s tím, že trable s vedením úseku nejsou stále zažehnány.

Před závodem hovořila o snaze být alespoň do desátého místa. Přesně takovou pozici obsadila v kvalifikaci. "Modlila jsem se, aby se jelo finále," komentovala podmínky, které v Kanadě panovaly. Teploty kolem deseti stupňů, mlha a déšť. "Kvalifikace se mi moc nepovedla, chybovala jsem při jízdě," řekla.

Ve finále však reparát složila. "Tam už to bylo dobré, ještě musím zapracovat na skocích," prohlásila. Za styl jízdy dostala pátou nejvyšší známku, ztratila ale právě ve vzduchu. Předvedla tradiční kombinaci helikoptéru se zánožkou a roznožkou a salto s krosem. "Jsem nakonec spokojená, protože celý den lilo, takže byly velké přestávky," řekla.

Sudová ví, že když nebude dělat chyby, stále patří do světové špičky. "Jsem teď v klidu, můžu si s tím hrát a začít se snažit jezdit opravdu na maximum," dodala.

Reklama