Hlavní obsah

Akrobatické MS bylo díky nedostatku sněhu přeloženo

MADONNA DI CAMPIGLIO

Akutní nedostatek sněhu přinutil Mezinárodní lyžařskou federaci FIS k dalšímu razantnímu zásahu do programu lyžařské sezony. Po dohodě s organizátory totiž museli zástupci vrcholného lyžařského orgánu přeložit mistrovství světa v akrobatickém lyžování v Madonně di Campiglio na termín od 5. do 11. března. Původně se šampionát měl konat od 22. do 27. ledna.

Foto: GSMA

Nikola Sudová na archivním snímku

Článek

"Neměli jsme jinou možnost než najít jiný termín," řekl předseda FIS Gian Franco Kasper. Zásadní změna se dotkne také českých adeptů na medaili - skikrosařů Tomáše Krause a Stanleyho Hayera, boulařky Nikoly Sudové a akrobatického skokana Aleše Valenty. Šampionát akrobatů tak naváže na mistrovství světa v klasickém lyžování, které se uskuteční týden před tím v Sapporu.

Italští pořadatelé nejsou v současnosti vinou teplého počasí schopni vyrobit dostatek sněhu, aby vytvořili náročné tratě na skikros, jízdu v boulích, skokanské můstky a U-rampu. Během posledních dvou měsíců se dal v italském středisku vyrábět umělý sníh jen osm dní. Ve středisku se lyžuje pouze rekreačně.

Program mistrovství světa zůstane stejný i v novém termínu.

Reklama