Hlavní obsah

Skikrosař Hayer na X-Games čtvrtý

ASPEN/PRAHA

Český skikrosař Stanley Hayer dojel o víkendu na prestižních zámořských X-Games na čtvrtém místě, čímž dosáhl svého nejlepšího výsledku a vyrovnal české maximum Tomáše Krause z loňského roku.

Článek

Rodák z Edmontonu Hayer byl po kvalifikaci v americkém Aspenu šestý a vyhrál své čtvrtfinále. V dalším kole dojel druhý, čímž si zajistil postup do šestičlenného finále. V něm triumfoval čtyřnásobný účastník olympijských her v alpském lyžování Casey Puckett, Hayer dojel jako druhý nejlepší z Evropanů na čtvrté příčce.

Úřadující vítěz Světového poháru Kraus se probil z kvalifikace posledním postupovým časem, do semifinále však podle oficiálních stránek X-Games neprošel. První Češka na X-Games Helena Přikrylová dojela v kvalifikaci skikrosu patnáctá a do semifinálové dvanáctky se o necelých pět sekund nevešla.

Ve snowboardkrosu se při své premiéře na svátku extrémních sportů nedařilo Michalu Novotnému. Vítěz loňského závodu SP v Japonsku se kvůli kalamitě dostal do Aspenu na poslední chvíli a v kvalifikaci dojel poslední - třicátý. V ženské soutěži americká smolařka Jacobelisová stejně jako na olympiádě spadla na posledním skoku, a přišla tak o vítězství.

Výsledky olympijských disciplín na X-Games
Skikros, muži: 1. Puckett (USA) ... 4. Hayer, Kraus (oba ČR) nepostoupil do semifinále, ženy: 1. Davidová (Fr.), ... 15. Přikrylová (ČR), snowboardkros - muži: 1. Holland (USA), ... 30. Novotný (ČR), ženy: 1. Joanie Andersonová (USA).

Reklama