Hlavní obsah

Miller bude na MS útočit na medaili ve všech pěti disciplínách

AARE

Zápřah všech pěti disciplín je odhodlán podstoupit na světovém šampionátu v alpském lyžování Američan Bode Miller. Čtyřnásobný mistr světa, který na MS nevyhrál jen slalom, a celkový vítěz Světového poháru z předminulé sezóny ve švédském Aare vyvrátil pochybnosti o tom, že nebude obhajovat zlato ve sjezdu.

Článek

"Pojedu všechny závody a snad budu mít lepší výsledky než na poslední velké soutěži," řekl před novináři lyžař proslulý agresivní jízdou, který si však loni na olympiádě prožil velké zklamání. Turín totiž opouštěl bez medaile.

Během dvoutýdenního šampionátu nastoupí Miller hned v sobotu do první disciplíny super-G jako obhájce. Před dvěma lety v italském Bormiu vládl i královskému sjezdu. Jenže ze sjezdovky v Aare má respekt, loni si na tamních velkých skocích pochroumal koleno, a zvažoval, že tentokrát nejrychlejší závod obětuje. "Skoky jsou tady ale teď menší a sníh měkčí," vysvětlil.

Největší pozornost devětadvacetiletý americký všeuměl upírá ke slalomu. Ten totiž jako jediný na MS ještě nevyhrál, ale za poslední rok v něm dosahuje nejhorších výsledků. Slalomářské zlato ho však dělí od splnění snu - stát se jako první sjezdař v historii mistrem světa ve všech pěti disciplínách.

Devětatřicátý šampionát oficiálně zahájí na hlavním náměstí v Aare páteční ceremoniál se začátkem v 19:00, účast přislíbil i král Carl XVI. Gustaf.

Reklama