Hlavní obsah

Kraus skončil druhý na SP skikrosařů ve Francii

Skikrosař Tomáš Kraus se i v druhém závodu Světového poháru probojoval na stupně vítězů. Úřadující mistr světa skončil ve francouzském středisku Les Contamines druhý, na vítězství z úvodu sezóny navázal v nové olympijské disciplíně Audun Grönvold z Norska. Krausovi patří v pořadí seriálu druhá příčka.

Článek

Další Grönvoldovo prvenství ztížilo Krausovi cestu za obhajobou celkového triumfu v SP. "Škoda, že vyhrál zase Audun. Celková výhra ve svěťáku ještě ztracená není, ale bude těžší stahovat ztrátu," řekl český lyžař spolupracovníkovi ČTK.

Pochválil francouzské pořadatele, kteří tradičně připravili kvalitní trať, navíc jim přálo i počasí. "Stavitel trati je zkušený, akorát nemusel stavět tak dlouhou cílovou rovinku. Celou dobu jsem vedl, ale Audun se schoval za mnou, nechal se vyvézt a až těsně před cílem mě předjel. Je to škoda," uvedl Kraus.

Z amerických X-Games si přivezl pět stehů na rozřízlém zápěstí, to ho ale v Les Contamines nikterak nelimitovalo. "Vláďa (trenér Vladimír Augusta) mi to tak dobře zatejpoval, že jsem s tím velký problém neměl. Ale zítra závod Crossmax radši nepojedu, abych byl fit pro Ameriku, kde pojedu v Taos soutěž Jeep King of the Mountain," prohlásil Kraus. Do Krkonoš za měsíc

Své maximum ve Světovém poháru si vyrovnal osmý Zdeněk Šafář, který navázal na semifinálovou účast z roku 2005 na stejném místě. Spolu s Krausem oba postoupili ze stejného čtvrtfinále, v další jízdě ale zabral druhé postupové místo zkušenější Kraus. Bronz bral ve Francii Švéd Eric Iljans, mezi ženami skončila Tereza Kacířová jedenáctá.

Skikrosaři v pátek původně měli závodit v Peci pod Sněžkou, ale vinou špatných sněhových podmínek musel být závod odložen do Les Contamines. Do Krkonoš by akrobatičtí lyžaři měli zavítat přesně za měsíc. V polovině února je v kalendáři ještě závod v Japonsku, světový šampionát se bude konat až v úvodu března v Madonně di Campiglio. Krause ještě mezitím čekají další americké závody v Aspenu. "Program je to drsný, ale nevadí," dodal český lyžař.

Reklama