Hlavní obsah

Mazoch: Jen mě trochu bolí hlava a cítím se unavený

Skokan na lyžích Jan Mazoch poprvé od svého vážného zranění sám promluvil před veřejností a ujistil své fanoušky, že je v pořádku. Prý ho stále jen trochu bolí hlava a je unavený. Mazoch, který ošklivě upadl před dvěma týdny při závodu Světového poháru v Zakopaném, se zotavuje ve střešovické nemocnici v Praze ze zranění hlavy, které zprvu vážně ohrožovalo jeho život.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Mazoch v sanitce během převozu do Prahy

Článek

Do Prahy byl reprezentant převezen letecky ve středu. Jeho stav je podle lékařů z neurologického oddělení, kde je hospitalizován, velmi dobrý a stále se zlepšuje. Nyní skokan podle jejich slov potřebuje hlavně klid. Podle odborníků by vážná zranění neměla zanechat žádné následky. "Svědomitě se o mě starají a pečují, takže jinak je to dobré," vzkázal Mazoch prostřednictvím svého manažera Jana Baiera.

Na pád si vůbec nepamatuje, podle lékařů bude osudný den vymazán z jeho paměti navždy. "Od lidí jsem se dozvěděl, co se stalo. Řekli mi, jak to bylo a jak to vypadalo," uvedl Mazoch v telefonickém rozhovoru pro televizi Nova. "Ordinují mi cvičení na fyzickou kondici a zkouší moji paměť. Na závody v Polsku si samozřejmě ale nepamatuji," citoval Mazochova slova Baier.

Na zveřejněnou e-mailovou adresu mu přišly tisíce vzkazů od fanoušků, které ho hodně potěšily. "Děkuji jim za podporu a vážím si jejich přízně," vzkázal všem Mazoch. Množství e-mailů jej překvapilo. "A povzbudilo. Část mi přečetli a já už se těším, až si je budu moci přečíst sám," uvedl skokan. "Moc pro mě znamená, co se všechno vůbec o mě napsalo," řekl.

Mazoch měl vedle pohmožděnin v obličeji těžký otřes mozku, v němž měl otoky a krevní sraženiny. Neměl nic zlomeného. V Praze je s ním rodina - oba rodiče, těhotná přítelkyně Barbora i dědeček Jiří Raška, bývalý slavný skokan. "Těším se na Barču a na naše miminko. Příští týden budeme vybírat jméno pro našeho potomka," prohlásil Mazoch.

Jeho reprezentační kolegové slíbili, že v příštím týdnu ve středu budou v Klingenthalu, kam byl přeložen zrušený závod z Harrachova, skákat za svého zraněného kamaráda. "Kluky z týmu moc pozdravuji, držím jim palce a ať se jim daří," vzkázal jim. "Ostatní jim řeknu osobně," ujistil, že už myslí i na skoky. "Za týden a půl už bych rád šel domů," dodal Mazoch.

Reklama