Hlavní obsah

Na MS v alpském lyžování se opět nezávodilo

AARE

Mistrovství světa alpských lyžařů ve švédském Aare nezačalo ani v pondělí. Pořadatelé totiž kvůli špatné viditelnosti museli opět odložit superobří slalom mužů, který měl šampionát zahájit již v sobotu.

Článek

Pořadatelé nejprve dnešní závod odkládali, a pak dokonce přistoupili ke zkrácení trati. Ani přesun startu z nadmořské výšky 1033 metrů do 929 metrů ale nepomohl, silný vítr v kombinaci s mlhou snahu organizátorů již potřetí zhatil. Superobří slalom žen, původně plánovaný na neděli, by se měl rovněž konat v úterý. Muži podle dnešního rozhodnutí odstartují v 10:00, ženy ve 12:30.

"Kdybychom dnes v těchto podmínkách závodili, bylo by to dost nebezpečné," nechal se slyšet švédský lyžař Patrik Järbyn. "Moc fouká a povrch trati také není v nejlepším stavu," doplnil.

Další předpovědi meteorologů vzbuzují podle organizátorů šampionátu optimismus. Rychlost větru by měla klesnout o polovinu na 8 km/h a teplota by se měla pohybovat mezi -15 a -18 stupni. V časných ranních hodinách by  ale pořadatele mohly překvapit sněhové přeháňky.

Reklama

Související témata: