Hlavní obsah

Stříbrný biatlonista Šlesingr vsadí na střelbu

ANTERSELVA/PRAHA

Druhé a čtvrté místo z úvodních dvou disciplín biatlonového MS řadí čtyřiadvacetiletého Michala Šlesingra k favoritům i pro úterní závod na 20 km. Nečekaný stříbrný medailista, který hájí barvy Česka, se před dalším závodem svěřil Právu: "K úspěchu potřebujete i štěstí." Pokoušet štěstěnu bude i ve třetím závodě na MS. Start je naplánován na 14.15h.

Článek

"Ve startovní listině vám ale najdu čtyřicet lidí, kteří mohou vyhrát. Základ úspěchu ještě víc než ve sprintu leží v čisté střelbě. Zase na ni vsadím. Každá rána mimo totiž znamená minutu navíc a to se i hodně rychlým během těžko dohání," líčí Šlesingr s vírou, že formu udrží. "K úspěchu potřebujete i štěstí a to už se někde toulalo, když se mi při poslední ráně ve stíhačce podlomily nohy. Byl jsem už úplně vyždímanej," dodává biatlonista.

"Šlesingr se na trati vydal ze všech sil. Někdo by mu mohl vyčítat, že poslední střelou ztratil medaili, ale ono je to těžké ustát a pro nás je i čtvrté místo z mistrovství světa parádní výsledek," tvrdí trenér Milan Janoušek, který vede mužskou biatlonovou reprezentaci už dvanáct let.

Zažil tak nejen Šlesingrovo sobotní stříbro na 10 km, ale i bronz Vítka na stejné trati z roku 2003 i Dostálovo zlato z dvacítky na MS před dvěma lety v Hochfilzenu. "Pokaždé, když nám to cinklo, měl jsem veliké nervy, a pak nemenší radost. Během letošní zimy se vytvořila skvělá závodnická parta, o to víc mě těší, že jsme šampionát tak skvěle rozjeli."

Janouškův asistent Vlastimil Vávra, jenž se podepsal pod Šlesingrových sedm medailí z juniorských šampionátů, oceňuje, že talent z letohradské líhně se už prosazuje i mezi dospělými. "Každým rokem posouvá výkonnost kupředu a dovede se připravit na důležité závody. Ve čtyřiadvaceti letech má vše ještě před sebou," řekl pro web biatlon.cz Vávra.

Reklama