Hlavní obsah

Čeští biatlonisté skončili ve štafetě pátí, vyhráli Rusové

ANTERSELVA

Čeští biatlonisté obsadili ve štafetě na mistrovství světa v italské Anterselvě páté místo. Ondřej Moravec, Zdeněk Vítek, Roman Dostál a Michal Šlesingr tak výrazně vylepšili jedenáctou pozici reprezentačního kvarteta z minulého šampionátu v Hochfilzenu z roku 2005. Titul získali po suverénním výkonu Rusové.

Článek

Ruští reprezentanti ze 40 terčů netrefili pouze jeden a zvítězili s minutovým náskokem před Norskem. V jeho sestavě si doběhl po dvou individuálních titulech pro třetí medaili na šampionátu Ole Einar Björndalen. Třetí skončili před bouřlivou kulisou 20 tisíc diváků mohutně povzbuzovaní Němci.

Pro český tým začal závod na 4x7,5 km neslavně. Moravec netrefil na úvodní střelbě vleže ani po dobíjení poslední terč a musel na trestný okruh, takže se ocitl na posledním místě. V dalším průběhu se česká štafeta posouvala vpřed a dvojnásobný medailista z mistrovství Šlesingr na závěrečném úseku potvrdil skvělou formu. Po poslední střelbě smazal na dvou a půl kilometrech dvanáctisekundovou ztrátu na rakouského finišmana Christopha Sumanna a vybojoval páté místo.

Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Rusko (Čerezov, Čudov, Jarošenko, Kruglov) 1:14:36,1 hod. (0 trestných okruhů), 2. Norsko (Hanevold, Berger, Andresen, Björndalen) -1:00,5 (1), 3. Německo (Gross, Rösch, Fischer, Greis) -1:32,5 (2), 4. Itálie -2:05,3 (0), 5. Česká republika (Moravec, Vítek, Dostál, Šlesingr) -2:16,7 (1), 6. Rakousko -2:22,0 (0).

Reklama