Hlavní obsah

Pärsonová získala ve sjezdu už třetí zlato na MS

AARE

Švédská lyžařka Anja Pärsonová potvrdila na mistrovství světa v Aare znalost trati a ve třetím startu získala třetí titul. Domácí závodnice si dojela pro zlato ve sjezdu a stala se první ženou v historii, jež na světových šampionátech vyhrála všech pět disciplín. Pärsonová o čtyři desetiny sekundy porazila Američanku Lindsey Kildowovou, bronz získala Rakušanka Nicole Hospová.

Článek

Pětadvacetiletá Švédka tak znovu potvrdila, že se na vrchol sezony připravila dokonale. Jejím nejlepším výsledkem v sezoně Světového poháru byla dosud dvě třetí místa právě ze sjezdu, nyní už má ale na kontě tři zlata z MS. Po triumfech v Aare v superobřím slalomu a kombinaci má Pärsonová ve sbírce už sedm mistrovských titulů.

Vítězka celkového hodnocení SP z předminulé sezony navíc bude mít možnost svůj zisk rozšířit, k favoritkám na vítězství bude patřit i v obou točivých disciplínách slalomu a obřím slalomu.

Stejně jako v super-G se musela se stříbrem spokojit Američanka Kildowová, jež se jako jediná z favoritek startujících za Pärsonovou dokázala k fenomenální Švédce přiblížit. Nečekaný je bronz Hospové, která dosud ve sjezdu na umístění na stupních vítězů v kariéře nedosáhla.

Sjezd žen absolvovalo pouze 35 závodnic bez české účasti.

Výsledky:
1. Pärsonová (Švéd.) 1:26,89, 2. Kildowová (USA) -0,40, 3. Hospová (Rak.) -0,48, 4. Stygerová -0,93, 5. Gisinová (obě Švýc.) -0,99, 6. Bentová (Švéd.) -1,04, 7. Götschlová (Rak.) -1,05, 8. Jacquemodová (Fr.) -1,06, 9. Rieschová (Něm.) -1,09, 10. Mancusová (USA) -1,20.

Reklama