Hlavní obsah

Švédský tisk: Titul Záhrobské je překvapení, ne senzace

STOCKHOLM

Šárka Záhrobská si pátečním vítězstvím ve slalomu na mistrovství světa v Aare vysloužila respekt švédského tisku, který jinak oslavuje čtvrtou medaili domácí Anji Pärsonové na šampionátu. Úspěch Záhrobské je podle deníků o to cennější, že přišel v souboji s dvěma velkými favoritkami, Rakušankou Marlies Schildovou a letošní trojnásobnou šampiónkou Pärsonovou.

Článek

Podle deníku Dagens Nyheter je Záhrobská překvapivou, avšak nikoli senzační mistryní, protože výbornou formu prokázala již v předchozích závodech. List navíc zdůrazňuje, že rozdíl mezi zlatou Záhrobskou a bronzovou Pärsonovou byl ve srovnání slalomů ze všech světových šampionátů v historii minimální - pouhých 16 setin.

Pärsonová je sice nachlazená, ale s bronzem to podle ní nesouvisí - o lepší výsledek se prý připravila vlastními chybami v obou kolech. Celé Švédsko snilo podle deníku Aftonbladet před slalomem o medailovém úspěchu všech svých špičkových reprezentantek - Pärsonové, Ottossonové a Borssénové, který by dal pořadatelské zemi zlato, stříbro i bronz.

Šárka Záhrobská byla již před závodem tipována jako jedna z těch, která by tento plán mohla ohrozit. "Že je ve formě, bylo jasné, přesto nebylo příliš mnoho těch, kteří věřili, že Záhrobská vydrží v obou kolech," napsal list.

Aftonbladet dodal, že se Záhrobskou vítězí další otec, který je tak jako v případě Anji Pärsonové trenérem své dcery. První gratulaci přijal Záhrobský od jiného úspěšného otce Anteho Kosteliče, jehož dcera Janica letošní sezónu vynechala. "Otcové prý při závodech drží pohromadě, pijí pivo a naříkají, jaké starosti jim dcery dělají. Ha ha ha," uzavírá vesele na adresu Petra Záhrobského švédský deník.

Reklama