Hlavní obsah

Němec Kircheisen vede na MS po skoku závod sdruženářů ve sprintu

Björn Kircheisen vyhrál skokanskou část pátečního sprinterského závodu sdruženářů na mistrovství světa v klasickém lyžování v japonském Sapporu. Německý závodník skočil 134 metrů a do běžeckého závodu na 7,5 kilometru nastoupí s náskokem 16 sekund na druhého Fina Anssiho Koivurantu, jenž doletěl na můstku HS 134 na značku 131 metrů.

Článek

Třetí byl Francouz Maxime Laheurte výkonem 129,5 metru a na Kircheisena má ztrátu 28 sekund.

Obhájce titulu Ronny Ackermann z Německa předvedl 125,5 metru a je pátý, do běžecké části vyrazí v 11:00 SEČ spolu s dalšími třemi závodníky 47 sekund za vítězem skoku. Vedoucí muž průběžného pořadí Světového poháru a vynikající běžec Fin Hannu Manninen je zatím devátý a vyrazí do stopy dvě sekundy po Ackermannovi.

Skokanskou část poznamenal vážný pád domácího Daita Takahašiho, který hned po odrazu ztratil zřejmě vinou technických problémů kontrolu nad levou lyží a dopadl po saltu z velké výšky přímo na záda. S podezřením na zlomenou klíční kost byl převezen do nemocnice.

Čechům se nedařilo, nejlepší z reprezentantů Tomáš Slavík předvedl 108,5 metru a je dvaadvacátý se ztrátou 2:20 minuty na vedoucího Kircheisena, Miroslav Dvořák je na 24. pozici (108 m), Pavel Churavý šestadvacátý (105,5) a Martin Skopek figuruje před během na 38. místě (89).

Reklama